Duurzame energie populair in Velsen

Duurzame energie populair in Velsen
Foto: Energiek Velsen

Velsenaren zijn enthousiast over duurzaamheid. Dat blijkt uit de drukbezochte informatieavonden van Energiek Velsen in Santpoort-Zuid.

Energiek Velsen is een coöperatie en een initiatief van inwoners uit Velsen om duurzame energie te helpen versnellen. “De overheid heeft hoge doelen gesteld op het gebied van duurzaamheid, vooral om de CO2 uitstoot te verlagen. Dat is heel goed, maar de uitvoering blijft helaas achter. Vandaar dat wij als inwoners de handen ineen hebben geslagen”, aldus Energiek Velsen.

Tijdens de informatiebijeenkomsten over gezamenlijke inkoopacties in Santpoort-Noord zaten de zalen vol. Belangstellenden kregen informatie over de plaatsing van zonnepanelen en spouwmuurisolatie voor particulieren. Duurzame energie wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputtelijke energiebronnen. Dat zijn onder meer zon, wind, water, biomassa en aardwarmte. Hierbij is te denken aan zonnepanelen, windmolens en waterkrachtcentrales.

“We totaliseren de inschrijvingen en gaan dan aan tafel met lokale installateurs voor de zonnepanelen en met regionale bedrijven voor de isolatie”, aldus Joost Kok van Energie Velsen. “Dat doen we omdat de speciale apparatuur voor isolatie hier regionaal wordt gewerkt door veel aanbieders.” Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 10 april inschrijven.