Weggooien? Niet bij Repair Café Velsen

Een defect koffiezetapparaat, stofzuiger of föhn: bij het eerste Repair Café in Velsen gaan bezoekers samen met deskundigen aan de slag om hun kapotte spullen nieuw leven in te blazen.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die zich richten op het (samen) repareren. In het café is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei mogelijke reparaties uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Het eerste Repair Café van Velsen is gehuisvest in dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord. Naast elektrische apparaten kunnen er ook klokken en horloges worden gerepareerd. Ook is er een deskundige van glas in lood aanwezig. De eerste bijeenkomst in Velsen vindt plaats op donderdagavond 17 maart tussen 19.00 – 21.00 uur.