Zorgaanbieders nemen TSN-klanten over

Zorgaanbieders nemen TSN-klanten over
Foto: TSN Thuiszorg

Circa driehonderd thuiszorgklanten uit Velsen krijgen een andere zorgaanbieder. De gemeente Velsen heeft besloten om het contract met TSN Thuiszorg, dat bijna failliet is, te ontbinden. Dat meldt de gemeente dinsdag.

Klanten van TSN Thuiszorg worden ondergebracht bij vier andere zorgaanbieders waar de gemeente een overeenkomst mee heeft: T-Zorg, de Zorgspecialist, ViVa en ThuiszorgInHolland. Daarmee wordt het aanbod van Buurtzorg Nederland officieel afgewezen.

TSN Thuiszorg zit al langer in financiële problemen. In november kreeg de organisatie al uitstel van betaling. TSN leverde de huishoudelijke hulp vanaf 1 januari 2013 in Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Naar verwachting zal het bedrijf aan het einde van april officieel failliet gaan.

Contracten
De gemeente Velsen is niet ingegaan op het aanbod van Buurtzorg Nederland, omdat het bedrijf niet alle cliënten in één keer kan overnemen. In plaats daarvan heeft de gemeente besloten om thuiszorgklanten onder te brengen bij vier zorgbedrijven waar zij al contracten mee hebben.

Ook de gemeenten Beverwijk en Heemskerk hebben besloten om het contract met TSN Thuiszorg op te heffen. In totaal krijgen meer dan zeshonderd klanten een nieuwe zorgaanbieder.