Mogelijke fusie tussen Velsen-H’liede

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is op zoek naar een partner om mee te gaan fuseren. Samen met de gemeente Amsterdam en Haarlemmermeer staat Velsen op het lijstje voor potentiële kandidaten.

Het is al langer bekend dat de gemeente Velsen een mogelijke fusie met Haarlemmerliede en Spaarnwoude ziet zitten. Velsen vindt onder meer dat de groene buffer tussen de Amsterdamse haven en Zuid-Kennermerland en IJmond behouden moet blijven, omdat het cruciaal is voor het welzijn van de inwoners.

Het college benadrukt dat, mocht de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude de keuze op Velsen laten vallen, de gemeenteraad van Velsen hier eerst een besluit over moet nemen. Voor het zomerreces moet bekend worden wie de definitieve fusiepartner wordt.