Paddentrek komt binnenkort op gang

Paddentrek komt binnenkort op gang

Als de nachttemperatuur boven de 6 °C komt, gaan padden, kikkers en salamanders op trek. Amfibieën zijn koudbloedig en als de temperatuur wat hoger wordt, kunnen ze zich bewegen en trekken ze naar het water. Om bij dit water te komen moeten ze helaas vaak een weg oversteken en de kans is groot dat ze dat niet overleven. Om ze te helpen zijn nieuwe vrijwilligers nodig.

Wilt u zich voor ongeveer 6 weken inzetten voor de padden? Neem dan contact op met de plaatselijke paddenwerkgroep. Er is plaats voor vrijwilligers die ’s avonds of ‘s morgens helpen bij het overzetten van de padden. Ook mensen die willen helpen met het ingraven van het gaas en de emmers of de paddenschermen willen onderhouden zijn van harte welkom.

Op www.padden.nu vindt u meer informatie over de paddentrek en de contactgegevens van de Paddenwerkgroepen in Noord-Holland.