Velsen herdenkt Februaristaking 1941

Velsen herdenkt Februaristaking 1941

Donderdag 25 februari 2016 vindt de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking 1941 plaats. Het wordt ditmaal een bijzondere herdenking. Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat de Februaristaking plaatsvond. Burgemeester Koopmanschap en de wethouders Verkaik en Vennik leggen namens de gemeente Velsen een bloemstuk bij het monument De Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam.
De herdenking begint om 16.30 uur.

In aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, en bijdragen van o.a. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, Joost Prinsen en zang van Thomas Spijkerman. Het defilé langs De Dokwerker start om 17.00 uur, wanneer de klokken van de Zuiderkerk luiden.

De Februaristaking in 1941 geldt als een internationaal erkend – massaal en openlijk – protest tegen de Jodenvervolging in bezet Europa.