Medewerkers Tata demonstreren in Brussel

Medewerkers Tata demonstreren in Brussel
Foto: Nadine Fiedler

Duizenden werknemers uit de Europese staalindustrie demonstreerden vandaag in Brussel om EU-leiders tegen het ongelijke speelveld voor de Europese staalindustrie. Deze vormen een bedreiging voor de staalindustrie en de werkgelegenheid in Europa. Driehonderd medewerkers van Tata Steel in IJmuiden reisden vanochtend naar Brussel om hun stem te laten horen.

Karl Köhler, CEO van Tata Steel in Europa, sloot zich aan bij de demonstranten. “Ik ben trots op de gedrevenheid van onze medewerkers tijdens deze demonstratie”, aldus Köhler. “We hebben de Europese leiders vandaag duidelijk gemaakt dat ze maatregelen moeten nemen tegen de stortvloed aan staal dat tegen oneerlijke prijzen op de Europese markt wordt gedumpt. De enorme wereldwijde overcapaciteit en oneerlijke handelspraktijken van met name China en Rusland hebben ervoor gezorgd dat de prijs van staal een historisch dieptepunt heeft bereikt. Lees het hele verhaal op rtvseaport.nl