Open dag Kuba moskee IJmuiden

Open dag Kuba moskee IJmuiden
Foto RTV Seaport/PR

De Kuba moskee IJmuiden is op zondag 14 februari, tussen 12:00 en 17:00 uur, te bekijken tijdens de open dan. De Kuba moskee werd in 1993 gebouwd en sindsdien vervult het een belangrijke functie voor de moslims in Velsen. Ieder jaar opent de Kuba moskee de deuren voor alle Velsenaren en andere belangstellenden om de moskee van binnen en buiten te bezichtigen. Tijdens de open dagen wordt informatie gegeven over het geloof maar ook over de (activiteiten van de) moskee zelf. De bezoekers kunnen tijdens de rondleiding vragen stellen.

Iedereen uit Velsen en omgeving, zowel moslims als niet-moslims, is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in de moskee. Daarbij zullen vrijwilligers zorg dragen voor presentaties, rondleidingen, leuke activiteiten, allerlei lekkernijen en meer. Het belangrijkste doel hierbij is vooral dat een ieder kan aanschouwen hoe de moskee er van binnen uitziet, wat er binnen zoal gebeurt, maar ook informatie krijgt over wat het islamitische geloof werkelijk inhoud.