Eerste Santpoorts dictee

Eerste Santpoorts dictee
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Vereniging Santpoorts Belang organiseerde zondag het eerste Santpoorts dictee in ’t Brederode Huys in Santpoort-Zuid. Veertig deelnemers gingen de uitdaging aan. Het dictee is gebaseerd op een tekst van Leon de Winter en Jessica Durlacher.

“Het schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher woont hier in Santpoort-zuid. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb bij ze aangebeld en gevraagd of ze het eerste Santpoorts dictee wilden schrijven.”, aldus Helen Smit van Santpoorts Belang.

Van 14.00 tot 15.00 uur concentreren de deelnemers zich op het dictee. Daarna werd het dictee doorgenomen en nagekeken door een deskundige jury. De ervaren Rein Leentfaar, uit het Zeeuwse Breskens, is in de categorie ´Buiten Kennemerland´ de winnaar geworden. Astrid de Boer uit IJmuiden werd met slechts twaalf fouten de winnares van´Kennemerland´of´Santpoort en omstreken´.

[gss type=”slideshow” ids=”14180,14184,14182,14181,14183,14185″]