Eigen droomhuis bouwen in IJmuiden

Eigen droomhuis bouwen in IJmuiden
Foto: Gemeente Velsen

Een eigen droomhuis bouwen, met uitzicht op zee, vrijstaand of 2-onder-1 kap. Of een oude gymzaal onder handen nemen. Dit kan allemaal aan het Snippenbos in IJmuiden, de Van den Vondellaan in Driehuis en het Jan Ligthartgebouw in IJmuiden. De gemeente Velsen gaat vanaf maandag 21 maart 2016 kavels en kluswoningen verkopen.

Het bijzondere aan dit project is dat de toekomstige bewoners het ontwerp en de bouw volledig naar hun eigen hand kunnen zetten, met als enige voorwaarden dat ze zich aan de regels uit het kavelpaspoort houden. Zij bepalen zelf hoe duur alles wordt en waar zij hun geld aan uitgeven. Omdat elke zelfbouwer zijn eigen architect inschakelt, levert het straks een samenspel van unieke droomhuizen op.

Donderdag 4 februari a.s. om 16.30 uur zal wethouder Ronald Vennik het bouwbord bij het Jan Ligthartgebouw aan de Eksterlaan 8 in IJmuiden onthullen.