Veelzijdige kunst op Spaarne Gasthuis

Veelzijdige kunst op Spaarne Gasthuis
RTV Seaport/PR

Op de verschillende locaties van het Spaarne Gasthuis zijn tot begin april kunstexposities te bekijken. In Haarlem Zuid zijn dit schilderijen van Gosia Bolwijn-Wiese, in Hoofddorp schilderijen van Vera Bruggeman en glaswerk van Jolanda Prinssen.

De Haarlemse Gosia Bolwijn Wiese heeft haar sporen als kunstenares ruimschoots verdiend. Haar werken weerspiegelen haar aard, ze zijn vrolijk, kleurrijk en gelardeerd met een flinke dosis humor. Alle werken heeft ze geschilderd met olieverf en in veel van de schilderijen gebruikt ze goud- zilver- of koperblad. Het werk van Vera Bruggeman is kleurrijk en veelzijdig. Voor deze expositie heeft zij werken van Haarlem, maar ook van bollenvelden uitgekozen.

Een van Jolanda Prinssen haar specialismen is het maken van glaskunstwerken. In de vitrine staan onder meer werken die verwijzen naar de verhalen rondom de mythologische koning Midas en een zogenoemde ‘lab-serie’: glazen stolpen met daaronder glazen en keramische voorstellingen van onder meer lichaamsdelen.