1,9 miljoen voor Natuurmonumenten

1,9 miljoen voor Natuurmonumenten
Foto: Roy Beusker

Mensen met een beperking ervaren veel obstakels bij het bezoeken van natuurgebieden. Natuurmonumenten ontvangt dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij een bijdrage van 1.965.000 euro om veertig natuurgebieden in Nederland toegankelijker te maken, waaronder Beeckesteijn.

Voor ruim vier miljoen volwassenen en kinderen in Nederland met een lichamelijke, motorische, zintuiglijke en/of verstandelijke beperking is natuur onbereikbaar of ontoegankelijk. Mensen met een beperking en hun vrienden of familie ondervinden moeilijkheden bij natuurgebieden ten aanzien van bereikbaarheid, oriëntatiemogelijkheden en informatievoorziening. Aanpassingen zoals betere parkeerplaatsen, informatievoorzieningen, toiletten, verbeteringen bij klaphekken en wildroosters kunnen hierdoor worden gerealiseerd.