Toekomst ‘Vriendenbus’ onzeker

Toekomst ‘Vriendenbus’ onzeker

Alweer ruim 5 jaar rijdt de Vriendenbus in Velsen-Noord en brengt jeugdige, volwassen en oudere bewoners naar diverse bestemmingen, dichtbij en ver weg. In die 5 jaar zijn er globaal ruim 250 ritten gereden door vrijwilligers en hebben vele bewoners, jong en oud, een leuke uitstap en een leuke dag meegemaakt.

De bus is inmiddels 15 jaar oud en er staat 600.000 km. op de teller, hierdoor is er steeds meer onderhoud nodig om de ritten veilig te rijden en dat betekent meer uitgaven. De Vrienden van Velsen-Noord willen daarom een nieuwere bus aanschaffen om deze in ieder geval de komende 5 – 10 jaar te laten rijden.

De huidige Vriendenbus wordt verkocht, er is in 2015 een schenking ontvangen en er is uit de inkomsten van geld gespaard. Dit geld is echter onvoldoende en daarom wordt er de nog ontbrekende € 25.000,- verzameld. Giften en bijdragen kunnen gestort worden op bankrekeningnr. NL34 RABO 0156 3426 85 onder vermelding van ‘Nieuwere Vriendenbus’.