Piet en Chrisja nemen afscheid VZV

Piet  en Chrisja nemen afscheid VZV
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

VZV nam woensdag avond afscheid van twee lesgevers, Piet de jong en Chrisja Hogland.

Piet en Chrisja zijn overgekomen van de inmiddels opgeheven zwemvereniging Velsen. Beide begonnen bij VZV met lesgeven in het zwembad aan de Briniostraat in IJmuiden, daarna in De Hoogeberg aan de Trompstraat en tot de dag van gisteren in het zwembad De Heerenduinen.

Piet is inmiddels 88 en heeft 56 jaar als vrijwilliger aan de badrand gestaan. Van Chrisja weten wij niet alles van haar loopbaan maar heeft zeker 30 jaar bij VZV les gegeven. Alleen heeft zij altijd gezegd ‘Als Piet stopt dan stop ik er ook mee’. Nu zetten ze dan beide een punt achter hun lange vrijwilligerscarrière. Bij elkaar opgeteld moeten in al die jaren ruim 15.5000 kinderen les van Piet en Chrisja hebben gekregen.

Voorzitter Chris Bakker sprak hun lovend toe en dankte de lesgevers,vergezeld van een grote bos bloemen, voor hun geweldige jarenlange inzet. Uit handen van Ben Sliggers kregen Piet en Chrisja ook nog de VZV spelt van verdiensten.

[gss type=”slideshow” ids=”13353,13355,13354,13356″]