Pech met de Noorder- en Kleinesluis

Pech met de Noorder- en Kleinesluis
FOTO : RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Eerst schoot woensdagochtend het Nederlandse zeeschip Victoriaborg bij het invaren van de sluis te ver door en raakte daardoor de rand van de sluisdeur.
Rond 10.30 uur was er ook een probleem bij de kleine sluis. Een oude tjalk kreeg motorstoring. Door de harde westenwind verleierde hij richting sluis. Hij raakte de sluisdeur en kwam daarna knel te zitten tussen de geleidepalen. Vletterlieden schoten direct te hulp. Het verhalen werd met grote moeite geklaard. De tjalk is uiteindelijk afgemeerd aan de steiger bij DFDS. Er is lichte schade aan de sluisdeur en wordt onderwater gecontroleerd

[gss type=”slideshow” ids=”13345,13346,13347,13341,13342,13344,13343″]Zowel de scheepvaart als het wegverkeer raakte enige tijd gestremd.