Winter op buitenplaats Beeckestijn

Winter op buitenplaats Beeckestijn
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Zondag vond er een heus winterfestijn plaats op buitenplaats Beeckestijn. Het programma werd verzorgd door een samenwerking tussen Buitenplaats Beeckestijn, Natuurmonumenten en het programma Buitenplaatsen in Beeld.
De sfeer bij binnenkomst is romantisch; je wordt verwelkomd door knisperende haardvuren en een kleine wintermarkt. Veel mensen struinen de kraampjes af met een kopje warme chocolademelk of koffie met lekkere chocolaatjes. De kraampjes zijn gevuld met tweedehands servies en kerstballen, maar ook zelfgemaakte kerststukjes en biologische poffertjes zijn verkrijgbaar.

Cultuur staat duidelijk voorop deze dag. In het monumentale huis van Beeckestijn is de tentoonstelling ‘Paradijs’ gewoon open voor bezoekers. Bij de tentoonstelling staat de hedendaagse kunst en natuur centraal. Er zijn genoeg activiteiten voor jong en oud op de Buitenplaats. Maarten Hutten en Bastiaan de Zwitser slepen je mee in winterse verhalen van o.a. Paul Biegel, zelfs voor volwassenen een plezier om naar te luisteren. Natuurmonumenten verzorgt een winterse wandeling door de tuinen van Beeckestijn en er zijn verschillende optredens met winterse liederen door het Engelmundus koor oud-Velsen, het Kleine opera kerstkoor en het popkoor Sparkle. Een waar genot om naar te luisteren. Een échte winterse zondag op de Buitenplaats Beeckestijn.

[gss type=”slideshow” ids=”13257,13259,13261,13262,13260,13258″]