Winter op Landgoed Beeckesteijn

De buitenplaats van Landgoed Beeckestijn was afgelopen zondag in winterse sfeer. Het programma werd verzorgd door een samenwerking tussen Buitenplaats Beeckestijn, Natuurmonumenten en het programma Buitenplaatsen in Beeld. De sfeer bij binnenkomst is romantisch; bezoekers werden verwelkomd door knisperende haardvuren en een kleine wintermarkt. Veel mensen struinen de kraampjes af met een kopje warme chocolademelk of koffie met lekkere chocolaatjes. De kraampjes zijn gevuld met tweedehands servies en kerstballen, maar ook zelfgemaakte kerststukjes en biologische poffertjes zijn verkrijgbaar.

Cultuur staat duidelijk voorop deze dag. In het monumentale huis van Beeckestijn is de tentoonstelling ‘Paradijs’ gewoon open voor bezoekers. Bij de tentoonstelling staat de hedendaagse kunst en natuur centraal.