Tweede pendelbus naar bedrijventerrein

Tweede pendelbus naar bedrijventerrein
RTV Seaport

In Beverwijk heeft het succes van een eerste pendelbus vanaf het station naar bedrijventerreinen een tweede pendel opgeleverd. De IJmond Shuttle rijdt in de ochtend- en avondspits vanaf station Beverwijk, zet de deelnemers af voor de deur van hun werk en haalt hen daar ook weer op.

In de periode van 21 december t/m vrijdag 1 januari rijdt de IJmond Shuttle op alle werkdagen de normale dienstregeling. Op vrijdag 25 december (1e kerstdag) en vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) rijdt de IJmond Shuttle niet.
Lijn 1 rijdt in de ochtendspits om de 15 minuten tussen 6.15 uur en 8.00 uur en in de avondspits om de 15 minuten tussen 15.30 – 17.45 uur.
Lijn 2 rijdt in de ochtendspits iedere 35 minuten tussen 6.30 uur en 8.50 uur en in de avondspits iedere 35 minuten tussen 15.45 uur en 18.05 uur.

Inmiddels zijn er twee shuttlediensten: de eerste rijdt naar bedrijventerrein Wijkermeer, een tweede dienst stopt bij bedrijven als Detailresult, Evers, Vicoma, Viva! Zorggroep, Tebodin en Tata Steel. Zo’n zeventig werknemers maken nu al regelmatig gebruik van de shuttles. Volgens IJmond Bereikbaar worden dat er steeds meer.

De shuttle is een van de maatregelen om de IJmond bereikbaar te houden als de Velsertunnel in 2016 dicht is. Daarom stimuleert IJmond Bereikbaar bedrijven en werknemers om vaker de auto te laten staan en over te stappen op de fiets of het openbaar vervoer. Doel is de regio goed bereikbaar te houden tijdens de renovatie van de Velsertunnel, die vanaf april 2016 negen maanden op slot gaat.
Met de fiets

”Ons doel is om uiteindelijk duizend extra auto’s uit de spits de halen”, licht een woordvoerder van IJmond Bereikbaar toe. ”Dat doen we door 250 mensen te stimuleren om over te stappen op het ov en nog eens tweeduizend mensen te motiveren om de fiets te pakken.”
Inmiddels doen zo’n zestig regionale bedrijven en ondernemers mee aan deze ov- en fietscampagne. De meer dan duizend werknemers die nu al kiezen voor de fiets, krijgen hiervoor een kilometervergoeding. In de koude wintermaanden wordt die verhoogd van € 0,10 naar 0,15 per gefietste kilometer.
Ondernemers die willen meedoen met de shuttlediensten of de fietscampagne kunnen zich melden bij IJmond Bereikbaar. (bron: BIC-NEWS)