Internationale aandacht Tata Steel Chess

Internationale aandacht Tata Steel Chess

De internationale belangstelling voor het Tata Steel Chess Tournament 2016 is groot. De deelnemers aan de 78e editie van het toernooi (grootmeesters en amateurs) zijn afkomstig uit 40 verschillende landen, van Australië tot El Salvador, Zuid-Korea en Zweden. Vanuit de hele wereld zijn de ogen van schaakliefhebbers in januari weer gericht op Wijk aan Zee. Naast de 28 professionele schakers in de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers zullen zo’n 2.000 amateurs in Wijk aan Zee voor de overwinning gaan. De Noorse tv-zender TV2 zal gedurende het Tata Steel Chess Tournament wereldkampioen Magnus Carlsen elke dag op de voet volgen, tot op het hoofdpodium aan toe.

Een cameraploeg van het Noorse TV2, de grootste commerciële tv-zender van Noorwegen, zal in januari weer live verslag doen van de partijen van wereldkampioen en nationale held Magnus Carlsen. Dankzij Carlsen is schaken nog steeds ’hot’ in Noorwegen. De tv-ploeg biedt de kijkers twee weken lang ook een kijkje achter de schermen van het toernooi dat bekend staat als het “Wimbledon van het Schaken”. Niet alleen de lange historie en locatie maken het Tata Steel Chess Tournament uniek. Het is ook het zwaarste schaaktoernooi ter wereld. Er is geen ander toernooi waarin de deelnemers 13 ronden moeten spelen, een ware uitputtingsslag. Andere schaaktoernooien kennen doorgaans 9 ronden.

Het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 15 tot 31 januari 2016. De Tata Steel Masters zullen ook een ronde spelen in Amsterdam (Science Centre Nemo) en Utrecht (Spoorwegmuseum).