Internationale aandacht Tata Steel Chess

De internationale belangstelling voor het Tata Steel Chess Tournament 2016 is groot. De deelnemers aan de 78e editie van het toernooi (grootmeesters en amateurs) zijn afkomstig uit 40 verschillende landen. Vanuit de hele wereld zijn de ogen van schaakliefhebbers in januari weer gericht op Wijk aan Zee. Naast de 28 professionele schakers in de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers zullen zo’n 2.000 amateurs in Wijk aan Zee voor de overwinning gaan.

Een cameraploeg van het Noorse TV2, de grootste commerciële tv-zender van Noorwegen, zal in januari weer live verslag doen van de partijen van wereldkampioen en nationale held Magnus Carlsen. Dankzij Carlsen is schaken nog steeds ’hot’ in Noorwegen. Niet alleen de lange historie en locatie maken het Tata Steel Chess Tournament uniek.

Het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 15 tot 31 januari 2016.