FC Twente wint van Telstar-vrouwen

FC Twente wint van Telstar-vrouwen
Foto: RTV Seaport / Dennis Gouda

De Telstar-vrouwen zijn vanavond in eigen huis afgeslacht door FC Twente. Al na de eerste helft keken de Velsenaren tegen een 4-0 achterstand aan. In de tweede helft werd het er niet beter op voor Telstar. Na negentig minuten stond er een 1-7 eindstand op het scorebord.

Door doelpunten van Ellen Jansen en Renate Jansen stond de nummer vier van de eredivisie al binnen een kwartier op een flinke achterstand. In de 17e minuut werd deze nog groter door een doelpunt van Jill Roord, waardoor de taak voor Telstar alleen maar moeilijker werd. Zeker toen de club uit Velsen-Zuid in de 24e minuut een penalty tegen kreeg, wegens vermeend hands. Deze kans werd benut door Maud Roetgering en de verdedigster bracht hiermee de bezoekers op 0-4. Met deze tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft konden de Telstar-vrouwen geen potten breken. FC Twente wist mede door een doelpunt van Shanice van de Sanden uit te lopen tot 0-7. In de 90e minuut deed Linda Bakker nog iets terug en ging de nul van het scorebord. De Witte Leeuwinnen dropen na deze afstraffing met de staart tussen de benen het veld af.

Opstelling Telstar: Lorsheyd; Fritschy, Ursem, Verschoor, Victoria; Scherpenzeel, Visser, Bakker, Roof; Snoeijs, Admiraal.

Opstelling FC Twente: Ubachs; Roetgering, Kerkdijk, Renfurm, Erman; Dekker, Munsterman, Roord; Van de Sanden, E. Jansen, R. Jansen.

Door de nederlaag van Telstar en de winst van ADO Den Haag bij PSV, zijn de Velsenaren op de ranglijst teruggevallen naar een vijfde plaats. Ajax heeft haar koppositie verloren aan FC Twente.

Stand
1. Twente 12-31 (+33)
2. Ajax 12-29 (+20)
3. PSV 12-22 (+12)
4. ADO 12-13 (-2)
5. Telstar 12-13 (-24)
6. Heerenveen 12-7 (-16)
7. PEC 12-3 (-22)