FC Twente wint van Telstar-vrouwen

De Telstar-vrouwen zijn vanavond in eigen huis afgeslacht door FC Twente. Door doelpunten van Ellen Jansen en Renate Jansen stond de nummer vier van de eredivisie al binnen een kwartier op een flinke achterstand. In de 17e minuut werd deze nog groter door een doelpunt van Jill Roord, waardoor de taak voor Telstar alleen maar moeilijker werd. Zeker toen de club uit Velsen-Zuid in de 24e minuut een penalty tegen kreeg, wegens vermeend hands. Deze kans werd benut door Maud Roetgering en de verdedigster bracht hiermee de bezoekers op 0-4. In de tweede helft konden de Telstar-vrouwen geen potten breken. FC Twente wist mede door een doelpunt van Shanice van de Sanden uit te lopen tot 0-7. In de 90e minuut deed Linda Bakker nog iets terug en ging de nul van het scorebord. De Witte Leeuwinnen dropen na deze afstraffing met de staart tussen de benen het veld af.