Supporters voor Supporters van start

Supporters voor Supporters van start
RTV Seaport/Ron Pichel

In januari start het project Supporters voor Supporters bij betaald voetbalorganisatie Telstar in Velsen-Zuid. Dit programma, dat bij AZ Alkmaar een groot succes is, wordt uitgevoerd door MEE Noordwest-Holland in samenwerking met de club en de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk.

Met Supporters voor Supporters doen jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt twee dagen in de week werkervaring op bij een bedrijf uit het netwerk van Telstar en komen zij één keer in de twee weken bijeen in het Telstarstadion voor een training. Doelstelling van het project is om jongeren via werkervaring door te laten stromen naar een opleiding of betaalde baan.

Pieter de Waard, directeur van Telstar, ziet kansen met dit project: “Met Supporters voor Supporters vullen we een blinde vlek in onze maatschappelijke functie. De Witte Leeuw(inn)en spreken de wens uit dat wij met het regionale bedrijfsleven en onze sponsors alle deelnemers aan Supporters voor Supporters een impuls in hun werkzaam leven mogen geven”.

Volgens programmamanager Gertjan Huijbens van Telstar thuis in de wijk past Supporters voor Supporters prima binnen de doelstellingen van zijn maatschappelijke stichting. “Net zoals we dat met onze andere programma’s en activiteiten doen, willen wij de uitstraling en het netwerk van de club inzetten om mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug te geven.”

John van den Oord, projectleider bij MEE Noordwest-Holland heeft ook het volste vertrouwen in Supporters voor Supporters, dat in 2013 de prijs voor meest innovatieve project van Noord-Holland won: “Sport als middel werkt om weer MEE te doen in de maatschappij. Erbij horen, gewaardeerd worden en sociale contacten opdoen, geeft weer zelfvertrouwen en biedt perspectieven. De bedrijven verbonden aan Telstar geven deelnemers kansen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en vervolgens door te groeien naar een baan. Dit gebeurt al een paar jaar met veel succes bij AZ. Ongeveer één op de drie jongeren krijgt na het traject weer zicht op een vaste baan!”

Jonge mensen zonder werk en met een uitkering die geïnteresseerd zijn in Supporters voor Supporters kunnen zich aanmelden. Ook bedrijven die een werkervaringsbaan (zonder vergoeding en baangarantie) beschikbaar willen stellen zijn welkom. Neem hiervoor contact op met John van den Oord, projectleider bij MEE Noordwest-Holland via jvdoord@meenwh.nl of 06-39 11 05 88.