Is jouw smartphone al ‘boefproof’?

Is jouw smartphone al ‘boefproof’?

Smartphones zijn gewilde objecten voor zakkenrollers en straatrovers, behalve als ze zijn voorzien van anti-diefstalapplicaties. Politiemedewerkers in de IJmond gaan inwoners helpen om hun smartphone ‘boefproof’ te maken. Hiermee heeft de politie een Nederlandse primeur.

Onder het motto ‘Maak binnen 15 seconden je smartphone boefproof’ staat de politie tot begin december op diverse locaties. Politieagenten helpen de smartphones zo in te stellen dat de anti-diefstalapplicatie is ingeschakeld. Op deze manier wordt de smartphone minder aantrekkelijk voor diefstal, wat hopelijk zorgt voor een daling in het aantal straatroven.

‘Boefproof’ maken van je smartphone houdt in dat je hem op een afstand kunt wissen, blokkeren of soms zelfs kunt terugvinden. Met toestemming van de aangever en met de inloggevens van hun smartphone en/ of anti-diefstalapplicatie kan de politie proberen hun smartphone op te sporen en zo wellicht uit te komen bij een dader.

Vorige week bezochten agenten al het winkelcentrum in Velserbroek. Op woensdag 2 december bezoeken politiemedewerkers de Lange Nieuwstraat in IJmuiden (14.00 – 16.00 uur).