Onthulling startpunt wandelnetwerk

Onthulling startpunt wandelnetwerk

Wethouder Annette Baerveldt heeft donderdagochtend het wandelstartpunt Driehuis Station onthuld. Na het plakken van de eerste routestickers in april 2015 zijn nu de 50 routes in Midden-Kennemerland (Heemskerk, Beverwijk en Velsen) bewegwijzerd en voorzien van informatiepanelen bij de 24 wandelstartpunten.

Driehuis Station is misschien een onverwachte locatie om een wandeling te beginnen, maar des te groter is de verrassing. En dat is typisch voor het wandelnetwerk: goed bereikbare startpunten, vaak ook per openbaar vervoer, en onverwacht leuke wandelingen. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom zijn daarvoor routes geselecteerd.

De wandelaar kan zelf de lengte en omgeving van de wandeling uitkiezen. Dat kan bij een informatiepaneel op één van de startpunten, waar verschillende rondwandeling beginnen, of door een route samen te stellen in de online routeplanner. Daarbij is de gratis app Wandelnetwerk Noord-Holland ontwikkeld om snel en gemakkelijk routekaarten en informatie bij de hand te hebben.

Het Wandelnetwerk in Midden-Kennemerland bestaat uit bijna 200 km in twee richtingen bewegwijzerde routes. In de gemeente Velsen zijn 12 startpunten, waaronder Driehuis Station. Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland.

Dankzij bijdragen van de gemeenten en subsidie van Provincie Noord-Holland is het gerealiseerd. Het beheer wordt gecoördineerd door Recreatie Noord-Holland. In februari 2016 wordt het wandelnetwerk, samen met de wandelnetwerken in Regio Alkmaar en Laag Holland, feestelijk geopend.