Onthulling startpunt wandelnetwerk

Wethouder Annette Baerveldt heeft donderdagochtend het wandelstartpunt Driehuis Station onthuld. Na het plakken van de eerste routestickers in april 2015 zijn nu de 50 routes in Midden-Kennemerland (Heemskerk, Beverwijk en Velsen) bewegwijzerd en voorzien van informatiepanelen bij de 24 wandelstartpunten.

Driehuis Station is misschien een onverwachte locatie om een wandeling te beginnen, maar des te groter is de verrassing. En dat is typisch voor het wandelnetwerk: goed bereikbare startpunten, vaak ook per openbaar vervoer, en onverwacht leuke wandelingen. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom zijn daarvoor routes geselecteerd.

Het Wandelnetwerk in Midden-Kennemerland bestaat uit bijna 200 km in twee richtingen bewegwijzerde routes. In de gemeente Velsen zijn 12 startpunten, waaronder Driehuis Station. Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland.