Techniek trekt opnieuw aandacht jeugd

Elektrische ligfietsen, draaibanken, robots en 3D printers zijn stuk voor stuk technische hoogstandjes tijdens het negende Promotie Evenement Techniek in de IJmond. Jongeren, meisjes zowel als jongens, kunnen bovendien een kijkje nemen op een opleidingsschip. Ze kunnen spannende ideeën opdoen op donderdag 19 en vrijdag 20 november voor hun eigen toekomst.
Leerlingen van groep 8 uit het basisonderwijs krijgen beide dagen andermaal de kans om zich te oriënteren op niet alleen de interessante maar ook de leuke aspecten van technisch onderwijs.
Onder de vlag van Techport laten de verschillende opleiders uit de regio samen met bedrijven, belangenorganisaties als techniektalent.nu en Jet-Net jongeren op een praktische en educatieve manier kennis maken met techniek. Dit gebeurt in de Felison Cruise Terminal aan de Cruisekade (Volendamkade 1) te IJmuiden. Beide dagen van 9:00 tot 15:00 uur.