Grote belangstelling Tata Steel Chess

Grote belangstelling Tata Steel Chess
© RTV Seaport / Tata Steel

Zo’n 1.500 schaakliefhebbers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de amateurtoernooien van het Tata Steel Chess Tournament. In januari mogen ze de strijd achter het bord aangaan op een steenworp afstand van het hoofdpodium waar grootmeesters als wereldkampioen Magnus Carlsen en Anish Giri spelen.

“Het is mooi om te zien dat zo veel schaakliefhebbers enthousiast zijn over ons toernooi”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Het gemiddelde ratingniveau van de amateurs is hoger dan tijdens voorgaande edities.” Daardoor staat nu al vast dat de Toptienkamp komend jaar een zogenaamde Meestertienkamp zal worden.

Er is een beperkt aantal plaatsen voor amateurspelers. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 15 t/m 31 januari 2016.