Inschrijving Tata Steel Chess Tournament

Inschrijving Tata Steel Chess Tournament
Amateurschakers en grootmeesters in De Moriaan tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2015. Foto: Tata Steel.

De inschrijving voor de amateurtoernooien van het Tata Steel Chess Tournament start op maandag 2 november. Circa 1.700 schakers uit de hele wereld zullen deelnemen aan het toernooi.

Tegelijkertijd spelen Anish Giri en andere grootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers hun partijen. “Veel amateurschakers houden hun agenda speciaal vrij om in januari aan een van de toernooien deel te nemen”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Schaakliefhebbers staan al te popelen.”

De 78e editie wordt gehouden in De Moriaan in Wijk aan Zee. Er is een beperkt aantal plaatsen voor amateurspelers. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het Tata Steel Chess Tournament 2016 vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2016.