Man schiet zichzelf neer met kruisboog

Man schiet zichzelf neer met kruisboog
Flickr.com/Hoguhugo

Een man uit Velsen-Noord heeft maandagavond door de Van Nidekstraat gelopen en zichzelf met een kruisboog in zijn borst geschoten. In de woning van de man troffen agenten een zwaargewonde vrouw (49) aan.

Toen de politie de man wilde arresteren, vluchtte hij zijn huis in. Daar schoot hij zichzelf met de kruisboog in de borst. “Zijn situatie is stabiel. Hij zal in de loop van de dag worden gehoord”, aldus een politiewoordvoerder tegen mediapartner RTV NH.

Met de vrouw die gewond werd gevonden in de woning, gaat het minder goed. “Haar situatie is zorgwekkend”, meldt de politiewoordvoerder. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de avond is de man in het ziekenhuis aangehouden.

De eerste onderzoeksresultaten wijzen erop dat de man mogelijk verantwoordelijk is voor het toebrengen van letsel bij de vrouw. In de loop van de dag wordt de man verhoord. Dan moet er ook duidelijk worden wat de relatie is tussen beide personen.