Jihadist uit IJmuiden zat op Felisenum

Jihadist uit IJmuiden zat op Felisenum

Een 22-jarige oud-leerling van het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid is afgelopen week opgepakt bij de Turks-Bulgaarse grens. Hij was een van de drie Nederlandse jonge jihadisten die werd aangehouden.
Dat meldt de IJmuider Courant en RTV NH.

De jongen uit IJmuiden is van Somalische afkomst en was op weg naar Syrië, toen hij bij een grenscontrole is aangehouden. Volgens het NRC zou de jongen al eerder vanuit Turkije teruggestuurd zijn naar Nederland. Sindsdien werd hij in de gaten gehouden.

Conrector Hans Bijl van het Gymnasium Felisenum is enorm geschrokken. “In het weekeinde zag ik hem opeens door het beeld lopen in een Bulgaarse nieuwsuitzending”, zegt hij tegen de krant. “Het is een grote schok. Op school stond hij bekend als een vrolijk type, een aardige speelse jongen.”