KNRM IJmuiden redt antiek zeilschip

KNRM IJmuiden redt antiek zeilschip
Foto: Wikimedia Commons

Het antieke zeilschip De Maud is woensdagavond gered door de KNRM IJmuiden. Het schip kwam zonder motor te zitten bij het binnen varen van de pieren bij IJmuiden. Ook de marifoon (zendontvanger) werkte niet meer.

Volgens de IJmuider Courant is met een mobiele telefoon alarm geslagen, omdat De Maud midden in de vaargeul lag. De grote zeevaart kon er nog net langs. Het zeilschip is afgeleverd aan de brandstofsteiger van Marina Seaport.

Het was tevens de eerste actie van de nieuwe reddingsboot Nh1816. Bij het afleveren van het zeilschip kwam ook een onvoorzien aspect van de nieuwe reddingsboot naar voren. Een medewerker van de KNRM drukte op een verkeerde knop, waardoor er allemaal alarmen afgingen. Het probleem was echter ook snel weer opgelost.