‘Lange Nieuw’ op de schop

‘Lange Nieuw’ op de schop
RTV Seaport / Ron Pichel

Maandag is BAM Infra Wegen begonnen met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Lange Nieuwstraat. Er wordt gewerkt vanaf de westkant van de Lange Nieuwstraat richting oost. De straat gaat eerst volledig open tussen de rotonde Planetenweg en de hoek Scheldestraat. Er wordt dan nieuwe bestrating aangelegd, terwijl ook de riolering vervangen wordt. Het Verkeer dat vanaf het Plein 1945 komt,kan tot de Vechtstraat komen, vandaar is de Lange Nieuwstraat afgezet voor al het verkeer.

Over de gehele lengte van de Lange Nieuwstraat wordt een infiltratieriool aangelegd die overlast door hevige regenval moet beperken. De Lange Nieuwstraat krijgt een nieuwe inrichting met een versmalde rijbaan en vrij liggende fietspaden aan beide zijden van de weg. Ook worden de bushaltes vernieuwd. Deze eerste fase zou december klaar moeten zijn.

Het reconstructie project bestaat uit zes fases. In de tweede fase wordt het gedeelte tussen de Scheldestraat tot het Marktplein onderhanden genomen. Dit staat gepland tussen december 2015 en maart 2016. Volgens de planning worden de werkzaamheden aan de Lange Nieuwsstraat in februari 2017 afgerond. Daarna wordt het Velserduinplein achter de Hema nog aangepakt.[gss ids=”11621,11620,11623,11622,11625,11624,11626″]