‘Lange Nieuw’ op de schop

BAM Infra Wegen begonnen met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Lange Nieuwstraat. Vanaf maandag wordt gewerkt vanaf de westkant van de Lange Nieuwstraat richting oost. De Lange Nieuwstraat krijgt een nieuwe inrichting met een versmalde rijbaan en vrij liggende fietspaden aan beide zijden van de weg. De straat gaat eerst volledig open tussen de rotonde Planetenweg en de hoek Scheldestraat. Er wordt dan nieuwe bestrating aangelegd, terwijl ook de riolering vervangen wordt. Het Verkeer dat vanaf het Plein 1945 komt, kan tot de Vechtstraat komen.

Het reconstructie project bestaat uit zes fases. In de tweede fase wordt het gedeelte tussen de Scheldestraat tot het Marktplein onderhanden genomen. Volgens de planning worden de werkzaamheden aan de Lange Nieuwsstraat in februari 2017 afgerond. Daarna wordt het Velserduinplein achter de Hema nog aangepakt.