Extra subsidie voor IJmond Bereikbaar

Extra subsidie voor IJmond Bereikbaar
RTV Seaport / Ron Pichel

Werknemers van regionale bedrijven die kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets in plaats van de auto worden beloond. IJmond Bereikbaar heeft namelijk een extra overheidssubsidie gekregen van 3,6 miljoen euro voor de campagne ‘Goed op Weg’.

De IJmondgemeenten investeren bijvoorbeeld in fietspaden richting bedrijventerreinen in de regio. Een ander voorbeeld is de de Beter Benutten subsidie; deze zorgt er voor dat de extra pont, die eerder dit jaar tijdens de spits is gaan varen, in 2016 ook in de vaart blijft.

“De toekenning van de subsidie van 3,6 miljoen euro is een erkenning voor de gekozen aanpak in deze regio”, aldus voorzitter Ton van der Scheer. “Daar zijn we trots op.” Inmiddels zijn zo’n veertig regionale bedrijven aangesloten bij de campagne ‘Goed op Weg’.