Start burgerinitiatief voor glasvezel

Start burgerinitiatief voor glasvezel

Huizen en gebouwen in Velsen moeten zo spoedig mogelijk een glasvezelaansluiting krijgen. Dat vindt Frank Schuurman. De Velserbroeker is daarom een burgerinitiatief gestart om de aanleg hiervan te versnellen.

Schuurman heeft een website gelanceerd waar wordt gevraagd naar de belangstelling voor de realisatie aan inwoners, bedrijven en scholen in Velserbroek. Met glasvezel kunnen bewoners sneller en betrouwbaarder internetten, tv-kijken en bellen. Uiteindelijk moet heel Velsen een glasvezelaansluiting krijgen.

De gemeente Velsen en Beverwijk hebben de aanleg van glasvezel al sinds 2011 op de agenda staan. Vanuit Provincie Noord-Holland is destijds 1,5 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld, maar vooralsnog is glasvezel alleen beschikbaar voor ondernemers.