Haarlemmerliede en Spaarnwoude ‘te koop’

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft zich te koop aangeboden. Omliggende gemeenten mogen een ‘bod’ op de gemeente uitbrengen. Dat meldt maandag het vakblad Binnenlands Bestuur.

De voorwaarden voor een fusie liggen vast en wegen zwaar, want de gemeente wil wel het heft in eigen handen houden laat burgemeester Pieter Heiliegers weten.
Volgens de burgemeester van de 5500 inwoners tellende gemeente is de beslissing een bijzonder besluit. “We moeten kijken naar het belang van de bewoners en ondernemers. De kwaliteit van onze dienstverlening en ons bestuur staat onder druk.”

Heiliegers verwacht dat overnamekandidaten zich snel zullen melden. De gemeente Haarlemmerliede- en Spaarnwoude ligt in een strategisch gebied en is de de achtertuin van Schiphol, er lopen grote sporen en snelwegen door het gebied.