Komst nieuwe sluis definitief

Komst nieuwe sluis definitief
Illustratie nieuwe grote zeesluis bij IJmuiden. Foto: Rijksoverheid

De komst van een nieuwe zeesluis in IJmuiden is definitief. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), Noord-Hollands gedeputeerde Elisabeth Post en Amsterdams wethouder Kasja Ollongren zetten eerder vandaag hun handtekening onder het akkoord. 

Dat meldt nieuwspartner RTV NH. De nieuwe zeesluis moet er voor zorgen dat ook in de toekomst brede schepen de plaatsen aan het Noordzeekanaal kunnen bereiken. Daarmee zal de sluis ook een impuls voor de Nederlandse, en de Noord-Hollandse economie vormen.

De bouw van de nieuwe sluis begint in 2016. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in 2020 afgerond en kunnen de eerste schepen passeren. Via een aanbestedingsprocedure moet duidelijk worden wie de miljoenenklus mag klaren.