FFF’s volgende week onder de hamer

FFF’s volgende week onder de hamer
RTV Seaport / Ron Pichel

De draagvleugelboten die werden gebruikt voor de FFF-dienst tussen Amsterdam en IJmuiden worden volgende week geveild. Vanaf morgen zijn de kijkdagen voor belangstellenden in Zaandam, waar de boten inmiddels liggen.

De snelle veerdienst met de draagvleugelboot tussen Amsterdam en IJmuiden bestaat sinds begin dit jaar niet meer. Voor Kapitein Jan de Mol een treurig moment. “Het was zo’n mooie tijd, jammer dat ze weggaan”, zegt hij bij mediapartner RTV NH.

De provincie besloot eerder dit jaar dat er wel een nieuwe veerdienst komt, maar dat wordt geen supersnelle verbinding. Er komen kleinere boten.

De oud-kapitein kijkt met weemoed terug. “Ik zag ze varen en dacht: dat zou ik ook wel willen. En drie jaar later vaar je er zelf op. Dat verwacht je niet.”

De veiling van de boten begint op 7 november en er hebben zich al tien geïnteresseerden gemeld. De Mol verwacht dat de boten uiteindelijk richting Nigeria of Vietnam gaan. Maar daar naartoe verhuizen om op de boten te kunnen varen? “Nee, dat is te ver weg! Dan ben ik te lang van huis. Ik ben blij dat ik iedere avond lekker thuis ben.”

VIDEO: Kapitein Fast Ferry blikt terug: “Het was zo’n mooie tijd, jammer dat ze weggaan”