Kat zwaargewond na aanval hond

Kat zwaargewond na aanval hond
Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden

De stichting die opkomt voor zwerfkatten in het havengebied van IJmuiden zoekt de eigenaar van een zwart-witte kater, die afgelopen zaterdag zwaargewond werd achterlaten in een voerhoek.

De kat had wonden over het hele lijf, waaronder een gapend gat in de hals. Omdat de dierenhulpverleners tandafdrukken op het dier vonden, denken ze dat de kat is gegrepen door een hond.

Complete slachtpartij
“Het is een wonder dat het beestje deze aanval heeft overleefd”, zegt Marya Dekker van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden. “Het moet een complete slachtpartij zijn geweest en er zal ongetwijfeld gegil van de kat gehoord zijn.”

Wie iets gezien of gehoord heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de stichting (let op: schokkende foto’s). Dekker hoopt ook dat de eigenaar van de hond zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en zich meldt. “Dit voorval vinden we erg zorgwekkend. Vandaag is het een zwerfkat, morgen een huiskat of een kind.”