Stam (VL) verder als eenmansfractie

Stam (VL) verder als eenmansfractie
Velsen Lokaal

Velsen Lokaal-raadslid Peter Stam verlaat zijn partij en gaat verder als eenmansfractie. Volgens Stam heeft er in het afgelopen half jaar onvoldoende snel progressie plaatsgevonden en heeft de nieuwe koers nog onvoldoende vorm heeft gekregen

“Voor hem was dat aanleiding genoeg om zich van de fractie van Velsen Lokaal af te splitsen en per direct als eenmansfractie verder te gaan”, schrijft de partij. De Velsen-Noorder zat sinds de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar bij Velsen Lokaal.

Peter Stam stond bij de gemeenteraadsverkiezingen op een onverkiesbare plaats. Toch behaalde Stam door voorkeursstemmen een plek binnen de fractie.

Betreuren
Fractievoorzitter Marianne Vos is niet blij met het vertrek van Stam. Volgens haar had Stam meer geduld moeten hebben. “Natuurlijk betreuren we deze beslissing en zijn we van mening dat er met enig geduld ook een andere oplossing mogelijk was geweest”, zegt ze.

Met het vertrek van Stam heeft Velsen Lokaal vijf raadszetels. Hiermee is de partij de tweede fractie van de Velsense gemeenteraad. Tot het vertrek van Stam had Velsen Lokaal evenveel zetels als de grootste partij, D66V.

Eerder deze week gaf Velsen Lokaal-voorzitter Peter Luit al per direct te stoppen als bestuursvoorzitter. Of zijn vertrek iets te maken heeft met de problemen binnen de Velsen Lokaal-fractie, is onbekend.