Facebookgroep censureert vechtpartij

Facebookgroep censureert vechtpartij
Facebook

De populaire Facebook-groep ‘Je bent IJmuidenaar als…’ heeft alle berichten over de mishandeling van het 15-jarige meisje verwijderd. De beheerders hebben een waarschuwing gekregen van Facebook.

Het filmpje van de mishandeling leidde tot honderden boze reacties op de pagina. Sommige van die reacties riepen op tot geweld tegen de daders. Enkele gebruikers hebben hierover geklaagd bij Facebook, die vervolgens de beheerders waarschuwde.

Geblokkeerd
“Dit is een weloverwogen maar moeilijke beslissing geweest”, zegt een van de beheerders. “Om de pagina te beschermen tegen ingrijpen van Facebook en de kans als pagina te worden geblokkeerd te vermijden, hebben we dit besluit genomen.”

De Facebookgroep heeft ruim 11.000 leden.