Raad beslist over nieuwe pinautomaat

Raad beslist over nieuwe pinautomaat
Flickr.com/thinkpanama

De Rabobank mag niet zomaar de pinautomaat op het Zeewijkplein in IJmuiden vervangen. De bank wil de pinautomaat vervangen, maar dat is in strijd met het bestemmingsplan.

Dus moet de gemeenteraad eerst toestemming geven voordat de bank de geldkiosk kan vervangen. Op dit moment staat er al een pinautomaat op het Zeewijkplein, maar de Rabobank wil deze vervangen door een veiligere.

Geen bezwaar
“Het project is voorzien van een goede onderbouwing, vervaardigd door de initiatiefnemer en is getoetst aan gemeentelijk ruimtelijk beleid”, schrijft het college aan de gemeenteraad. “Er zijn geen planologische en milieutechnische bezwaren tegen de uitvoering van dit project.”

De verwachten is dat de gemeenteraad het verzoek van de Rabobank zal goedkeuren. De nieuwe automaat is groter dan de huidige.