Niet meer zwemmen bij De Watergeus

Niet meer zwemmen bij De Watergeus
Foto: Flickr/Robbert Michel

De provincie Noord-Holland heeft negatief zwemadvies ingesteld voor de De Watergeus in Spaarnwoude. In het zwemwater zitten te veel bacteriën.

Eerder gaf de provincie al een waarschuwing voor blauwalg. De bacteriën kunnen worden veroorzaakt door zwemmers, mest van dieren en lozingen van rioolwater. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden.

Blauw bord
De provincie adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.