Witte Theater medio oktober weer open

Witte Theater medio oktober weer open
RTV Seaport / Ron Pichel

Dinsdag werd bekend dat de gemeente Velsen niet met cultureel ondernemers Ron Mellies en Hans de Pagter in zee gaat, maar verdergaat met de stichting Witte Theater.

De Haarlemse theaterproducent Marcel Klein Ovink speelt een sleutelrol in de doorstart van het Witte Theater. Medio oktober hoopt hij de deuren te kunnen heropenen onder de naam Nieuwe Witte Theater. Medio oktober moet de klus zijn geklaard. Klein Olvink : ,,We richten ons vervolgens op drie pijlers. Film, en dan de wat commerciëlere titels. Daarnaast de verhuur van zalen aan derden. Tot slot gaan we samenwerken met de Stadsschouwburg. Jacob Bron (directeur van Stadsschouwburg Velsen) maakt onze eerste professionele programmering.