Haring uit de lucht op ‘stamtafel’

Haring uit de lucht op ‘stamtafel’
Foto: RTV Seaport / Ron Pichel

Het tweede vaatje haring kwam tijdens de veiling van restaurant IJmond op een originele manier terecht op de ‘stamtafel’. Het vaatje kwam per boot naar de IJmondhaven alwaar restauranteigenaar Ruud Nieborg het vaatje op de kade vastbond aan de kabel van een gigantische kraan. Vervolgens liet deze het vaatje bij elk bod vanuit de lucht een stukje zakken. Elk jaar zoekt Ruud Nieborg een goed doel uit, waar hij de opbrengst aan schenkt. Dit jaar is dat het KWF Kankerfonds. Eigenlijk op initiatief van de ’stamtafel’, een vaste groep gasten die hun vaste plek aan de inmiddels legendarische tafel in restaurant Ijmond hebben. De opbrengst van het tweede vaatje was dit jaar goed voor ruim 22.000 euro.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bekijk hier de videobeelden, gemaakt door nieuws/mediapartner RTV NH: