[video-update] Aankomst bijzondere driemaster in IJmuiden

[video-update] Aankomst bijzondere driemaster in IJmuiden
Foto: Rederij Bark Europa

Een bijzondere dag voor de bemanningsleden van driemaster Bark Europa. Na 21 maanden varen over de hele wereld komt het schip vanmiddag aan in de haven van IJmuiden.

Het avontuur van de wereldreis begon drie jaar geleden met een uitnodiging om deel te nemen aan een zeilwedstrijd in Australië. “Deze uitnodiging hebben we aangegrepen om samen met twee andere Nederlandse schepen – ‘Oosterschelde ‘ en ‘Tecla’ – een wereldreis te maken met als tussenstop onder andere Australië en Nieuw Zeeland”, aldus directeur Leentje Toering. In totaal heeft het schip 46600 zeemijlen – bijna 90.000 kilometer – afgelegd. Aan boord zijn bemanning en gastbemanning die het schip hebben rondgevaren.

Bekijk hier de beelden van nieuwspartner RTV NH: