In beeld: Oud IJmuiden wordt steeds mooier

In beeld: Oud IJmuiden wordt steeds mooier
FOTO’S : RTV Seaport / RON PICHEL

Clienten van steunpunt “Willemshoek de Waerden” in IJmuiden zijn elke donderdag vol enthousiasme, met behulp van een enkele vrijwilliger, bezig met het onkruid vrij maken van de schuine wand tussen de Wilhelminakade en het Stationsplein in Oud-IJmuiden. (De Waerden is een professionele dienstverlenende organisatie voor mensen met een beperking in Noord-Holland)

Onder leiding van begeleider en initiatiefnemer Herman Stoop zijn Aldert en Carola hard aan het werk om de fraaie oude steentjes weer zichtbaar te maken. Zelf wonen zij in een nieuwe locatie van de Waerden aan de Adrianastraat en kijken uit op de vorderingen van het zware werk. Herman Stoop: ‘Ik zocht naar een nieuwe dagbesteding en zag op oude foto’s hoe het er vroeger uitzag. Het idee was geboren en het werk is niet alleen een goede dagbesteding in de buitenlucht maar tevens ook een zinvolle maatschappelijke bijdrage voor Oud-IJmuiden’.

Inmiddels heeft Zeehaven IJmuiden een container voor het gereedschap en verf voor het hekwerk beschikbaar gesteld. De Gemeente Velsen komt met een vrachtwagen de berg afval en onkruid afvoeren. De Oud-Katholieke kerk gaat kijken of zij binnen hun netwerk wat vrijwilligers warm kan maken om te helpen bij dit initiatief. Elke vorm van vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom want het is niet alleen mooi werk maar zeker ook een hele klus. Aldert en Carola vinden het zeker leuk als u op een donderdagochtend naar hun verrichtingen komt kijken en nog mooier is als u ze een handje komt helpen!

Deze slideshow vereist JavaScript.