Vanaf 2015 andere route voor buslijn 74

Vanaf 2015 andere route voor buslijn 74
De routes van de buslijnen zoals ze nu gepland staan.

Buslijn 74 tussen IJmuiden Zeewijk en Heemskerk zal vanaf 2015 een andere route rijden.

Dat blijkt uit de plannen van de gemeente Velsen rond de herinrichting van de Lange Nieuwstraat. Waar de bus nu nog vanaf het Marktplein over de Kennemerlaan richting Oud-IJmuiden rijdt, zal de bus in de toekomst pas bij halte Rotonde Stadspark richting het Kennemerplein rijden.

Het lijkt erop dat hierbij de halte Napierstraat komt te vervallen. Daarentegen zal de bus voortaan wel stoppen op de halte Scheldestraat en wellicht ook halte Stadspark. Bus 82 naar Amsterdam stopt vanaf 2015, net als lijn 3 en 74, ook bij halte Velserduinweg.

Lees ook: Geen ‘afsluiting’ Marktplein – Kennemerlaan