Toch geen ‘afsluiting’ Marktplein – Kennemerlaan

Toch geen ‘afsluiting’ Marktplein – Kennemerlaan
Het kruispunt Marktplein - Lange Nieuwstraat zoals 't er nu uitziet. Foto: RTV Seaport/Ron Pichel

De gemeente heeft haar plannen rond de afsluiting van de route Marktplein – Kennemerlaan voor autoverkeer aangepast.

In de herziene plannen voor de nieuwe Lange Nieuwstraat, die zojuist openbaar zijn gemaakt voor inspraak, heeft de gemeente de afsluiting verwijderd. “Op het Marktplein wordt de middenberm niet doorgetrokken,” valt te lezen in de plannen. “Vooralsnog geen draagvlak voor deze ingreep in de verkeersstructuur.”

Er ontstond aardig wat ophef toen de eerste plannen voor IJmuidense winkelstraat werden gepresenteerd. Ondernemers aan de Kennemerlaan vreesde een terugloop van het aantal bezoekers, omdat zij niet meer via het Marktplein bereikbaar zouden worden.

Lees ook: Vanaf 2015 andere route voor buslijn 74

Afbeelding: RTV Seaport
Afbeelding: RTV Seaport